Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Επεισόδια στο βωμό των 12 Θεών!!!

Σήμερα Πέμπτη 14/4, έγιναν ακτιβιστικές ενέργειες από ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, από μαθητές και περαστικούς που εξεπλάγησαν όταν έμαθαν για τις εργασίες κατάχωσης του Βωμού.
Άνθρωποι όλων σχεδόν των ηλικιών, φώναζαν με σθένος και ήθος, συνθήματα κατά των εκτελούντων τις εργασίες θαψίματος του πιο ιερού μνημείου της Αρχαίας Ελλάδας και της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Άντρες των ΜΑΤ, περιφρούρησαν τον χώρο έξω από το βωμό, με στόχο να εξασφαλίσουν την τάξη και την ομαλή εκτέλεση των εργασιών.
Όμως, άτομα από την ομάδα  ενεργών πολιτών, κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο χώρο το πρωί, εμποδίζοντας τις εργασίες, απομακρυνόμενοι ειρηνικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αργότερα όμως, το απόγευμα, περίπου 16 με 17 μμ, 8 ενήλικες και 5 μαθητές λυκείου, ξαναμπήκαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του ΗΣΑΠ, στο τμήμα Μοναστηράκι - Θησείο. Εντός ολίγου οι μαθητές αποχώρησαν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού απωθούσαν τους παρευρισκόμενους εκτός του χώρου μακριά από τα κάγκελα, εμποδίζοντάς τους να βλέπουν τα τεκτενόμενα στο εσωτερικό, μπήκαν στον χώρο και απώθησαν τους ανθρώπους μέσα στον αρχαιλογικό χώρο, στην πλευρά του Βωμού κι έξω από αυτόν στην πλευρά προς το Μοναστηράκι.
Εκεί, τα 8 άτομα παρέμεναν ειρηνικά, καθισμένα στο χώμα, τραγουδώντας και ψέλνοντας ύμνους!
Ξαφνικά τα ΜΑΤ επενέβησαν και απώθησαν τους διαδηλωτές, κτυπώντας σε αρκετές περιπτώσεις τα περισσότερα άτομα και κάποιους με ιδιαίτερη βαναυσότητα, ιδιαίτερα εκ μέρους ενός εκ των επικεφαλής αξιωματικών!

Εν τέλει τα 8 παιδιά κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, περιμένοντας να δουν αν θα κατατεθεί μύνηση από τον ΗΣΑΠ για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ο αγώνας συνεχίζεται με ήθος και αρετή.
Αύριο Παρασκευή 15/4, όλοι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στις 9πμ, στο κτήριο 5!
Γιατί πρέπει να ασκήσουμε το συνταγματικό δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας.

Αρχή Φωτός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.